ARMIN HALITOVIĆ

Gradonačelnik Bosanske Krupe za "Avaz": Šok još traje, mislili smo da se nama ovo ne može desiti

Bosanska Krupa je jedan mali i tihi grad u kojem nema većih bezbjednosnih problema, težih razbojništava

Halitović: Ovo je miran i tih grad. Avaz

E. Ć.

prije 2 sata 9 minuta

Gradonačelnik Bosanske Krupe Armin Halitović govorio je za "Avaz" o terorističkom napadu na policijsku stanicu u ovom gradu u kojem je stradao policajac Ozren Maras, dok je povrijeđen Avdo Hasanović.

Još šokantnije je bilo da je napad počinio maloljetnik (15) koji je upao u stanicu s nožem i napao policajce.

- Taj prvi šok koji smo doživjeli u tom momentu, po saznanju o napadu na policijsku stanicu i smrti o policajca i dalje traje.

Vjerovatno će trajati još dugo vremena jer Bosanska Krupa je jedan mali i tihi grad u kojem nema većih bezbjednosnih problema, težih razbojništava, u kojem ljudi žive od svog posla i trude se da njihov život bude što bolji.

Sinoć nas je stresla informacija o napadu na policijsku stanicu i vratila nas u neku stvarnost. Mi smo živjeli u nekom ubjeđenju da se to nama ne može desiti. Mi gledamo na televiziji da se to dešava u nekim drugim državama, mislili smo da se nama ne može desiti, ali evo desilo se - rekao je Halitović za "Avaz".

Imao je i poruku za građane.

- Ono što ja u ovom momentu želim poručiti građanima je da ostanu pribrani i da prate šta se dešava, ali da prate one medije koji su objektivni i koji istinito izvještavaju. 

Komentari na Facebooku nam mogu napraviti probleme - poručio je Halitović reporteru "Avaza" koji je u Bosanskoj Krupi.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.