"AVAZ" NA LICU MJESTA

Ministar policije Habibija u Bosanskoj Krupi: Nastavljaju se pretresi na određenim lokacijama

Najveća šteta i ono što nas je sve pogodilo je gubitak našeg kolege koji je na tako stravičan i tragičan život okončao svoj život

Habibija: Pogođeni gubitkom kolege. Avaz

E. Ć.

prije 5 sati 2 minute

Ministar unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Adnan Habibija posjetio je Bosansku Krupu u kojoj je sinoć maloljetnik počinio teroristički napad i ubio jednog, a teško ranio drugog policajca.

Kako je potvrđeno, 15-godišnjak je nožem usmrtio policajca Ozrena Marana, a ranio je Avdu Hasanovića kojem je ukazana ljekarska pomoć u Kantonalnoj bolnici "Dr. Irfan Ljubijankić".

- Ovaj događaj je izazvao veliku pažnju javnosti u suštini speficičnost ovog djela ogleda se u tome što se radi o maloljetnom licu i to je ono što je iznenadilo sve u BiH - rekao je Habibija reporteru "Avaza" na licu mjesta.

Habibija je naveo kako je policija USK zajedno s Tužilaštvom provela sve istražne i uviđajne radnje.

- Također se nastavljaju pretresi na određenim lokacijama koji su neophodni kako bi se na kraju utrvrdilo činjenično stanje ovog slučaja.

Najveća šteta i ono što nas je sve pogodilo je gubitak našeg kolege koji je na tako stravičan i tragičan život okončao svoj život. Drugi policijski službenik je, možemo reći, malo sretnija priča i uspio je preživjeti - poručio je Habibija za "Avaz".

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.