LIČNOST DANA

Džulijan Rajli: Iskreni prijatelj BiH

Treba da pomognemo narodu, naglasio je britanski ambasador

Rajli: Iskusni diplomata. Facebook

Meliha Smajkic

prije 2 dana

Da je ambasador Velike Britanije u Bosni i Hercegovini Džulijan Rajli (Julian Reilly) iskreni prijatelj naše zemlje, pokazalo se do sada u brojnim prilikama. Kako i koliko ambasador Rajli radi u interesu BiH i njenih građana, vidjelo se ovih dana, kada je u dva navrata, nakon nezapamćenih poplava, odrona i klizišta, posjetio Jablanicu.

Prvi put je to učinio s britanskim stručnjacima za brzo pronalaženje nestalih i spašavanje, gdje nije mogao ostati ravnodušan pred onim što je vidio na razorenom području.

- Duboko me dirnulo kada sam vidio koliko je ljude jako pogodilo sve ovo u Jablanici... Treba da podržimo zajednicu i da pomognemo narodu - kazao je ambasador Rajli nakon što je u ponedjeljak posjetio Jablanicu i održao sastanak s načelnikom Damirom Šabanovićem, poručivši „da se trebamo fokusirati na izgradnju“.

Rajli je iskusni diplomata s više od 20 godina službe u Ministarstvu za vanjske poslove, komonvelt i razvoj. Ministarstvu vanjskih poslova Velike Britanije pridružio se nakon završenog Univerziteta u Edinburgu, gdje je studirao književnost i historiju umjetnosti.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.