NAŠA STRANKA

Za BHRT trebamo biti spremni platiti svaku cijenu, do prodaje i gašenja ne smije doći

Već sama ta činjenica govori da je o prodaji imovine BHRT-a bespredmetno govoriti

Fena

FENA

prije 2 dana

Povodom licitacije imovinom BHRT-a koja je zakazana za sutra, oglasila se Naša stranka ističući da je javni informativni servis potreba naših građana kao i evropski prioritet i on će biti spašen, a za njegov spas nijedna cijena neće biti skupa.

Navode da je imovina BHRT-a procijenjena na više od 150 miliona KM, a dug BHRT-a prema EBU-u iznosi 16.300.000 KM.

- Već sama ta činjenica govori da je o prodaji imovine BHRT-a bespredmetno govoriti. Tome treba dodati i da se radi o državnoj imovini te da se na naš zahtjev oglasilo i Pravobranilaštvo BiH iz kojeg su rekli da su od nadležnog suda pismeno tražili da se ta licitacija odgodi. Također nam je obećano da će iz Pravobranilaštva otići na ročište i na licu mjesta tražiti odgađanje, do čega će najvjerovatnije i doći - naglašavaju iz Naše stranke.

Dodaju da rade na tome da se ovaj dug riješi budžetski, s državnog nivoa i da Vijeće ministara preuzme odgovornost za ovo što se desilo.

- Moramo biti svjesni da za ovaj dug ne može snositi odgovornost samo BHRT, već cjelokupan Javni servis, to jest sva tri javna emitera. Do duga je u najvećoj mjeri došlo zbog istupanja RTRS-a iz zajedničkog sistema pretplate. Nastavit ćemo se zalagati za jačanje BHRT-a i neka niko ne misli da može doći do njegove propasti - saopćeno je iz Naše stranke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.