SAOPĆENJE

Naša stranka: Fokus moraju biti pacijenti, ne smijemo se voditi populizmom i izbornim strahom

Upravo te usluge nam moraju biti na prvom mjestu, ne izbori

Printscreen

FENA

prije 7 sati 32 minute

Vlada Kantona Sarajevo donijela je na današnjem zasjedanju odluku o povećanju satnice zdravstvenim radnicima, a protiv ove odluke bila je samo Naša stranka.

U saopćenju za javnost iz stranke poručuju da čvrsto stoje iza odluke svojih članova Vlade Kantona Sarajevo, kao i da stoje na strani pacijenata.

- Kada moramo birati između pacijenta, kvalitete usluge i dostupnosti lijekova za pacijente s jedne strane, i povećanja plata zdravstvenim radnicima s druge strane, stojimo na strani pacijenta. Zakonski predviđeni rok za pregovaranje oko novog kolektivnog ugovora je za nekoliko mjeseci i tada se moglo razgovarati o platama. Fokus moraju biti pacijenti. Žao nam je što su se naši koalicioni partneri odlučili na ovaj potez. Ne smijemo se voditi populizmom, izbornim strahom i predizbornim kampanjama, moramo odgovorno voditi ustanove - navodi Naša stranka u saopćenju za javnost.

Kako ističu, većina građana Kantona Sarajevo, bez obzira na poteze koje je Vlada KS donijela u proteklom periodu, nažalost i danas s razlogom ima primjedbi na kvalitetu zdravstvene usluge.

-Upravo te usluge nam moraju biti na prvom mjestu, ne izbori. Ne trebamo biti vođeni strahom od protesta, ne smijemo donositi odluke koje će u konačnici ići preko leđa građana. Politika ne smije biti samo takmičenje u popularnosti i populizmu, već treba biti takmičenje u odgovornosti - poručuju iz Naše stranke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.