PROJEKTI

Uručeni ključevi novog vozila Zavodu za javno zdravstvo USK

Ova donacija dio je kontinuiranih napora Vlade USK

Vrijedna donacija. Fena

FENA

prije 14 sati 35 minuta

Ispred zgrade Zavoda za javno zdravstvo (ZJZ) Unsko-sanskog kantona (USK) danas je urpiličena prigodna svečanost uručenja ključeva novog vozila namijenjenog higijensko-epidemiološkoj službi ove kantonalne ustanove. Donacija predstavlja nastavak opremanja kantonalnih institucija koje se bave zaštitom i spašavanjem, a realizovana je putem Kantonalnog štaba civilne zaštite.

Ova donacija dio je kontinuiranih napora Vlade USK i Kantonalnog štaba civilne zaštite da unaprijede uvjete rada ključnih institucija koje se bave zdravljem i sigurnošću građana.

- Putem Kantonalnog štaba civilne zaštite sistemski radimo na poboljšanju uvjeta u svim institucijama. Ranije smo nabavili određena vozila za naše službe za spašavanje i Kantonalnu bolnicu, a danas smo ovdje u Zavodu za javno zdravstvo, gdje smo uručili ključeve novog vozila čija vrijednost iznosi više od 50.000 KM. Na današnjoj sjednici Kantonalnog štaba pokrenuli smo i postupak nabavke vozila za Općinu Bosanski Petrovac. Naša obaveza je da opremamo sve naše institucije u skladu s mogućnostima - istaknuo je premijer Unsko-sanskog kantona Nijaz Hušić.

Uz vozilo, Zavodu za javno zdravstvo uručena je i nova centrifuga, a ukupna vrijednost donacije iznosi 60.000 KM. Ova oprema će dodatno unaprijediti rad Zavoda, posebno u segmentu laboratorijskih analiza i terenskog rada.

- Pored naših službi zaštite i spašavanja, ove godine izdvajamo značajna sredstva za opremanje službi zaštite i spašavanja u općinama i gradovima širom Unsko-sanskog kantona. To je ključan segment zaštite i spašavanja, jer naše službe moraju biti opremljene ne samo vozilima, nego i materijalno-tehničkom opremom u laboratorijama - istakao je direktor Kantonalne civilne zaštite Dževad Livaković.

Direktorica Zavoda za javno zdravstvo USK Jasmina Cepić izrazila je zahvalnost na donaciji i naglasila važnost opremljenosti Zavoda u kontekstu globalnih promjena i potencijalnih zdravstvenih kriza.

- Ovo je samo jedan od planiranih koraka za 2025. godinu. Pored opremanja laboratorija, ovo vozilo će značajno poboljšati našu mobilnost i raspoloživost na terenu - kazala je Cepić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.