EFIKASAN SISTEM

Donacija OSCE-a i ambasade Velike Britanije: Modernizirano skladište CIK-a, dobili novu opremu

Centralna izborna komisija BiH je modernizirala svoje skladište s 15 čitača bar koda i s dvije aplikacije

Donirano 15 čitača bar koda i dvije aplikacije. Fena

FENA

prije 2 dana

Zahvaljujući pomoći Misije OSCE-a u BiH i Ambasadi Ujedinjenog Kraljevstvau BiH Centralna izborna komisija BiH je modernizirala svoje skladište s 15 čitača bar koda i s dvije aplikacije, navode iz CIK-a.

Centralna izborna komisija BiH rukuje velikom količinom materijala, od glasačkih listića do opreme. Za lokalne izbore radi se o 35.000 različitih bar kodova, a za opće izbore duplo više, oko 70.000 bar kodova. 

Efikasan sistem za upravljanje ovim materijalima može poboljšati organizaciju, smanjiti greške i osigurati brzu dostupnost ključnih resursa.

Uvođenje aplikativnog rješenja donosi brojne prednosti u odnosu na manuelne metode za upravljanje skladištem kao što su:

- Efikasnost i ušteda na vremenu

- Preciznost i smanjenje grešaka

- Unapređenje sigurnosti

- Bolja organizacija i preglednost

- Optimizacija troškova

- Bolja analiza i izvještavanje

Softversko rješenje za upravljanje skladištem je ključno za unapređenje efikasnosti, sigurnosti i transparentnosti rada. Ono smanjuje troškove, povećava produktivnost i omogućava bolju organizaciju, čime se stvara osnova za pouzdan rad skladišta. Za Centralnu izbornu komisiju BiH, posebno u kontekstu izbornih ciklusa, aplikacija će osigurati da svi materijali budu dostupni, pravilno evidentirani i na vrijeme distribuirani.

Zahvaljujući Misiji OSCE-a u BiH i Ambasadi Ujedinjegog Kraljevstva u BiH postignuta je optimizacija skladišnog prostora i na najvišem nivou je praćenje i kontrola materijala koji je u skladištu ali i na terenu kod općinskih/gradskih izbornih komisija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.