PRAVILA

Uredba o uvjetima i programu polaganja ispita za državnu službu u FBiH

Na prijedlog Službe za zajedničke poslove organa i tijela FBiH donesene su dvije odluke

Sa sjednice Vlade FBiH. Fena

FENA

prije 5 dana

Vlada Federacije BiH je na prijedlog Agencije za državnu službu FBiH donijela Uredbu o uvjetima, načinu i programu polaganja ispita općeg znanja i stručnog ispita za kandidate za državnu službu u Federaciji BiH.

Ovom uredbom uređuju se uvjeti, načini i program polaganja ispita općeg znanja i stručnog ispita, te sastav i način rada Komisije za utvrđivanje pitanja za polaganje ispita općeg znanja i Komisije za izbor. Također, uređuju se način obavještavanja kandidata o rezultatima IOZ i stručnog ispita, žalba i žalbeni postupak i druga pitanja koja su u vezi s izbornim procesom kandidata za državnu službu Federacije BiH.

Organi i tijela

Na prijedlog Službe za zajedničke poslove organa i tijela FBiH donesene su dvije odluke o davanju poslovnih prostora na privremeno korištenje, na period od pet godina, bez naknade.

Ovim odlukama dani su poslovni prostori u Visokom, površine 55 m² i 146,69 m², na privremeno korištenje JU Gradska biblioteka Visoko, te poslovni prostor u Sarajevu površine 48,07 m² na privremeno korištenje Udruženju žena „Gračaničko keranje” u Bosni i Hercegovini.

Također, donesena je Odluka o davanju suglasnosti Gradu Bihaću za ustupanje na korištenje restorana “Crvena zvijezda” u Bihaću s pripadajućim zemljištem JU Centar za socijalni rad Bihać, bez naknade.

Federalna vlada je na prijedlog Federalnog ministarstva financija donijela dvije odluke o odobravanju izdvajanja sredstava iz Tekuće rezerve Vlade Federacije Budžeta FBiH za 2024. godinu Glavnom tajništvu Vlade Federacije BiH. Sredstva u iznosu od po 15.000 KM odobravaju se u svrhu financiranja održavanja 13. Međunarodnog sportskog simpozija „Simposar“ Sarajevo, te 2. Centralnog Business Foruma u Vitezu 2024.

Kadrovska rješenja

Vlada Federacije BiH donijela je rješenje kojim se imenuje privremeni Upravni odbor Agencije za vodno područje Jadranskog mora Mostar, do okončanja konkursne procedure, a najduže na period od tri mjeseca koji mandat se ne može ponoviti, u sastavu Edin Perenda (predsjednik), te Dragan Kazazić, Dragan Meter, Ozana Bolić i Ivan Bešlić (članovi). Prije toga doneseno je rješenje kojim se zbog isteka mandata razrješava dužnosti dosadašnji Upravni odbor ove agencije.

Danas je dana i prethodna suglasnost Nadzornom odboru Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo za donošenje Odluke o imenovanje Amela Kovačevića za generalnog direktora ovog dioničkog društva na period od četiri godine. Prije toga data je predhodna saglasnost Nadzornom odboru Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo za donošenje Odluke o razrješenju vršioca dužnosti generalnog direktora ovog dioničkog društva, radi završene konkursne procedure.

Za sudjelovanje u radu i odlučivanju na predstojećim skupštinama privrednih društava danas su opunomoćeni Goran Buhač (Ceste d.d. Mostar) i Halko Balavac (Operator - Terminali Federacije d.o.o. Sarajevo), priopćeno je iz Ureda Vlade Federacije BiH za odnose s javnošću.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.