SAOPĆENJE

Na Lokalnim izborima pravo glasa u Prijedoru će imati 85.569 građana

Predsjednik GIK Prijedor Željko Škondrić je rekao da su prijavljena 23 politička subjekta

Izbori u Prijedoru. Fena

FENA

4.9.2024

 U Prijedoru će 85.569 građana imati pravo glasa na Lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini. Putem pošte su se prijavila 854 birača, za glasanje u diplomatsko-konzularnim predstavništvima 36, dok se 14 glasača prijavilo u drugim lokalnim zajednicama da glasaju za grad Prijedor.

Predsjednik GIK Prijedor Željko Škondrić je rekao da su prijavljena 23 politička subjekta, ali da 22 imaju liste sa kandidatima, dok lista DF-a nema kandidata.

- Imasmo 129 redovnih biračkih mjesta, jedno za glasanje na nepotvrđenim glasačkim listićima i jedno za glasanje u odsustvu. Na 25 biračkih mjesta će se brojanje glasova vršiti skenerom, a to su uglavnom gradska i prigradska naselja, te Kozarac, koji su pokriveni 4G mrežom rekao je Škondrić za Fenu.

On je istakao da GIK Prijedor ima 998 osoba za rad u biračkim odborima i devet trenera koji vrše obuku biračkih odbora u Prijedoru, Kozarskoj Dubici i Oštroj Luci. Na terenu će najvjerovatnije biti tri mobilna tima, a konačan broj će se znati po zaključenju biračkog spiska.Centar za birački spisak se nalazi u zgradi Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.