NEĆE BITI KANDIDAT

Mijatović o lokalnim izborima: Očekujem da se nakon 20 godina SDP vrati u Skupštinu Banje Luke

Vrijeme je za malu pauzu, da priliku dobiju neki novi ljudi, naveo je Mijatović

Vojin Mijatović. Avaz

N. Aj.

3.8.2024

Zamjenik premijera Federacije Bosne i Hercegovine i federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Vojin Mijatović (SDP) objavio je da neće biti kandidat na ovogodišnjim lokalnim izborima u BiH.

- CIK BiH je objavio preliminarne liste za lokalne izbore u BiH. Ovaj put nakon tri izborna ciklusa neću biti kandidat na izborima. Vrijeme je za malu pauzu, da priliku dobiju neki novi ljudi - naveo je Mijatović.

Poručio je da će on, bez obzira na to što neće biti kandidat, ipak u punom kapacitetu biti uz matičnu organizaciju SDP BiH Banja Luka kada počne kampanja.

- Koja ima veliki zadatak povratak u gradske skupštinske klupe nakon više od 20 godina. Nažalost, već je vidljivo da će kampanja biti kao i svaka do sada obojena nacionalističkim bojama sa svih strana, a da će pitanja lokalnih zajednica biti u drugom planu - dodao je.

Poručio je da su ovi izbori veoma bitni iako to možda tako ne izgleda.

- Nakon ovih izbora ide rasplet u mnogim strankama i partijama. Promiješat će se karte ozbiljno na političkoj sceni u BiH nakon oktobra. Svim kandidatima u svim strankama sretno na izborima, neka građani izaberu svoje predstavnike - zaključio je Mijatović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.