OPĆINA STARI GRAD

Otvoreno obnovljeno dječije sportsko igralište, pored MZ Medrese

Projekt potpune rekonstrukcije tog igrališta, vrijednosti od 150.000 KM

Općina Stari Grad. Fena

FENA

31.8.2024

Općina Stari Grad od danas je bogatija za još jedno, novo, dječije sportsko igralište. Zahvaljujući saradnji Općine Stari Grad i Gradske uprave Grada Sarajeva najmlađi stanovnici Ulice Safvet-bega Bašagića, ali i svi posjetitelji tog poznatog lokaliteta u blizini prostorija Mjesne zajednice Medrese, imat će mjesto za igru i razonodu.

Projekt potpune rekonstrukcije tog igrališta, vrijednosti od 150.000 KM, zajedno su realizovali Općina Stari Grad i Gradska uprava Grada Sarajeva. Općinski načelnik Irfan Čengić pohvalio je, na svečanosti otvorenja, saradnju i zahvalio Gradskoj upravi predvođenoj gradonačelnicom Benjaminom Karić.

- Ovo je jedno od prvih obećanja koje smo dali, na početku mandata. Iako nas je dočekao haos na sportskim igralištima u Starom Gradu, uspjeli smo zajedno sa KJKP Park rekonstruisati nekoliko igrališta te dati financijska sredstva osnovnim školama 'Saburina' i 'Hamdija Kreševljaković' da u potpunosti obnove školska igrališta. Spremili smo i projekte za sportsko-rekreacijske centre na Darivi i Kasarni "Mustafa Hajrulahović-Talijan", za to čekamo odobrenja - poručio je načelnik Čengić.

Inicijativa za realizaciju tog značajnog projekta potekla je od općinskog i gradskog vijećnika Vedada Deljkovića. On je, u obraćanju, zahvalio gradonačelnici koja je prepoznala značaj tog projekta i uložila sredstva i načelniku koji je krenuo u realizaciju odmah po preuzimanju mandata.

- Ovo igralište ulaganje je u našu budućnost, naše najmlađe. Važno je da im omogućimo sigurno i kvalitetno mjesto za igru i razvoj - naglasio je Deljković.

Gradonačelnica Karić poželjela je sreću svima koji će koristiti sadržaje, danas otvorene. Osim načelniku i vijećniku Deljkoviću, zahvalila je svima koji su doprinijeli realizaciji tog projekta.

Općina Stari Grad i Grad Sarajevo pripremili su za tu priliku poseban zabavno-sportski program, uz prisustvo velikog broja mališana. Čast da prvi zaigraju na novom terenu danas su imali mladi košarkaši iz Košarkaškog kluba BBY Stari Grad, pridružili su im se i prvotimci KK Bosna Meridianbet, saopćeno je iz Općine Stari Grad Sarajevo. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.