SIGURNOST NARUŠENA

U Mostaru val nasilja: U Malom Polju napadnut 13-godišnjak, stigao i ministar Hurtić

U Baćevićima boravi ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH

S lica mjesta. M. Smajkić / Avaz

Meliha Smajkic

26.8.2024

U Malom Polju kod Blagaja, južno od Mostara, sinoć se dogodio incident kada je grupa, za sada, nepoznatih osoba, najvjerovatnije pripadnika „Ultrasa“, fizički nasrnula na 13-godišnjaka koji je na sebi imao majicu sa obilježjima Fudbalskog kluba Velež.

- Oko 22,30 sati u Policijsku stanicu Mostar Jug obratio se R.E.(2010) i prijavio da su ga u blizini restorana „Laks“ u Malom Polju fizički napala 5-6 NN lica, te mu skinuli majicu „Red Army“ i udaljili se u pravcu SRC Bunica - stoji u biltenu MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Iz MUP-a su nam kazali da je istraga u vezi ovog slučaja u toku, a javnost još nije obaviještena o tome je li riješen incident koji se ranije dogodio u Opinama.

S lica mjesta. M. Smajkić / Avaz

Podsjetimo, sredinom avgusta su u parku u mostarskom prigradskom naselju Opine nepoznate osobe, za koje se, također, iznosilo da su pripadnici navijačke grupe „Ultrasi“ fizički napali i povrijedili tri osobe, među kojima je bilo jedno dijete.

Prošle sedmice su napadnuta djeca u prigradskom naselju Baćevići u kojem žive srpski povratnici. U Baćevićima je više nepoznatih osoba napalo djecu, a prethodno je igralište i naselje oblijepljeno je fašističkim znakovljem i natpisima “Ultrasi” i “Zrinjski”, a mještani su ustvrdili da se ranije kroz naselje čula i rafalna paljba.

Zbog toga danas u Baćevićima boravi Sevlid Hurtić, ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH, a svoju posjetu tom naselju za poslijepodnevne sate je najavio i ministar sigurnosti BiH, Nenad Nešić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.