POSJETE

Mostar uspostavlja zračnu liniju sa Istanbulom?

Vlada HNK će nastaviti podržavati uvođenje novih zračnih linija

Danas u Vijećnici. Facebook

Meliha Smajkic

25.8.2024

Predsjednica Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona, Marija Buhač, gradonačelnik Grada Mostara Mario Kordić, ministar finansija HNK-a Adil Šuta, direktori i izvršni direktor Aerodroma Mostar, Marko Đuzel i Ibrica Berberović, danas su u Gradskoj vijećnici Mostar održali sastanak s pomoćnikom ministra za promet i infrastrukturu Republike Turske Enverom Iskurtom i njegovim saradnicima te predstavnicima Pegasus Airwaysa.

Na sastanku je, saopćeno je, istaknut veliki potencijal koji Mostar i Hercegovina imaju za razvoj turizma i ostalih grana privrede te je najavljena mogućnost uspostavljanje direktne zračne linije između Mostara i Istanbula.

Buhač je navela turizam kao stratešku granu razvoja Kantona i naglasila kako će Vlada nastaviti podržavati Zračnu luku Mostar, njezine infrastrukturne projekte te uvođenje novih zračnih linija.

Istaknula je kako je Vlada i dosad uvijek bila uz Aerodrom Mostar i, zajedno s Gradom Mostarom i menadžmentom, radila na tome da se Mostar što snažnije poveže s brojnim odredištima u Evropi i svijetu.

Kordić je naglasio kako je izuzetno važno da se Mostar zračnom linijom poveže s Istanbulom i kako će Grad biti partner u uspostavljanju ove zračne linije.

U delegaciji pomoćnika ministra za promet i infrastrukturu Republike Turske bili su generalni direktor civilne avijacije, Kemal Juksek, direktor odjela zračnoga prometa Uprave za civilnu avijaciju M. Sefa Ceyhan i savjetnik za medije ministarstva za promet i infrastrukturu Osman Bekar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.