PREDSJEDNIŠTVO BIH

Bećirović se oglasio o sastanku s direktorom CIA-e: Ovo je važna posjeta, ali i potvrda podrške SAD našoj zemlji

Argumentima sam ukazao na opasnu antidejtonsku politiku rukovodstva bh. entiteta RS koja ugrožava mir i sigurnost u državi i regiji

S današnjeg sastanka. Facebook

E. Ć.

20.8.2024

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović oglasio se povodom današnjeg sastanka s direktorom CIA-e Vilijamom Džozefom Barnsom (William Joseph Burns).

- Danas smo u Predsjedništvu BiH imali važan, sadržajan i ohrabrujući sastanak s direktorom CIA-e Vilijamom Dž. Barnsom.

Prvom čovjeku američke obavještajne službe Vilijamu Barnsu iskazao sam zahvalnost na cjelokupnoj pomoći Sjedinjenih Američkih Država u izgradnji demokratske i multietničke Bosne i Hercegovine.

Argumentima sam ukazao na opasnu antidejtonsku politiku rukovodstva bh. entiteta RS koja ugrožava mir i sigurnost u državi i regiji.

Ovo je veoma važna posjeta, prije svega iz sigurnosnog aspekta, ali i potvrda snažne podrške Sjedinjenih Američkih Država nezavisnosti, suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine - rekao je Bećirović.

Sastanku u zgradi Predsjedništva Bosne i Hercegovine prisustvovao je i ambasador SAD u našoj zemlji Majkl Marfi (Michael Murphy).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.