EMIR SIJERČIĆ

Policijska značka komandira Dugog: "Dok je bio živ, nisu mu ništa mogli, sad se osvećuju njegovoj porodici"

Prema pravilu, kada policajac ode u zasluženu penziju, s njim ide i policijska značka kao i vatreno oružje koje je zadužio

Emir Sijerčić Dugi. Facebook

E. Ć.

16.8.2024

Emir Sijerčić Dugi je bio visokopozicionirani policijski službenik MUP-a Kantona Sarajevo koji je za vrijeme svog mandata, ali i za vrijeme rata, imao herojske akcije za glavni grad Bosne i Hercegovinu.

Preminuo je 9. februara 2022. godine, kada je njegovo srce iznenada prestalo da kuca. Bilo je to samo dva mjeseca nakon što je otišao u penziju poslije dugogodišnje policijske karijere tokom koje je ostavio dubok trag u sarajevskoj policiji.

Njegov sin Benjamin je krenuo očevim stopama, ali je nakon smrti Dugog otjeran iz službe, piše CH koja navodi kako godinama traje trakavica jer nadležni u MUP-u KS ne žele predati porodici Emira Sijaričića njegovu policijsku značku.

Prema pravilu, kada policajac ode u zasluženu penziju, s njim ide i policijska značka kao i vatreno oružje koje je zadužio.

- Ova policijska značka penzionisanog policajca nema nikakvu materijalnu vrijednost. No za mene predstavlja nešto veliko. Veliko šta je ostalo iza mog oca koji je svoj cijeli život postetio MUP-u Kantona Sarajevo.

Dok je bio živ, nisu mu ništa mogli, sad kad ga nema osvećuju se njegovoj porodici - rekla je porodica Sijarčić za CH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.