PREMIJER RS

Višković kivan na američku administraciju: Dočekat ćemo i vaše izbore pa ćemo reći "Pa-pa, gud baj"

Ti isti Amerikanci su onemogućili da institucije RS dobiju novčana sredstva na međunarodnom, pa i domaćem tržištu, kaže on

Višković: Niko neće doživjeti finansijski slom RS. Screenshot / RTRS

E. Ć.

14.8.2024

Premijer RS Radovan Višković je komentarisao pitanja Ambasade SAD u BiH o tome gdje je novac, a tom prilikom poslao je poruku aktuelnoj američkoj administraciji.

- Počinje malo da me nervira to, pravo da vam kaže. Svaki dan, postajemo malo taoci Američke ambasade. Oni svaki dan nešto pričaju na tu temu, a onda se mi pecamo i treba sad da pojašnjavamo. 

Šta je problem

Čujem informaciju pitaju borci kada će dobiti borački dodatak. Šta je problem? Kog datuma ga inače dobijate? 15. u mjesecu za prethodni mjesec. Je li taj 15 prošao? Nije. Pa onda nemaju ljudi u prosvjeti doprinose, plate itd. 

Tehnička greška, neko tamo u nekoj školi nije unio dobro u sistem, pare se vratile, dok je ponovo preko banke došlo do računa, jedan da su bili u zakašnjenju, a odmah se pronosi ta informacija da u prosvjeti kasne plate - rekao je Višković.

Višković tvrdi kako "niko neće doživjeti finansijski slom RS" te je pozvao ljude da "ne nasjedaju na američke trikove".

"Prosipaju živu silu"

- Mogao bih ja njima postaviti stotinu pitanja, imaju oni većih problema kod sebe. Finansijska situacija je stabilna, izmirujemo obaveze. Da imamo problema, imamo. Ti isti Amerikanci su onemogućili da institucije RS dobiju novčana sredstva na međunarodnom, pa i domaćem tržištu. Je li to nornalna situacija, nije. Je li legalna, nije - naveo je on.

Potom je rekao kako Amerikanci "prosipaju živu silu", navodeći da se raduje izborima u Sjedinjenim Američkim Državama.

- Bože moj, vrlo brzo ćete otići gospodo. Dočekat ćemo mi i vaše izbore u Americi, tako da već vam možemo reći "pa-pa, gud baj" - izjavio je Višković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.