KAVEZ 2

Nakon ispitivanja u Tužilaštvu HNK: Za dvojicu zatvorskih čuvara će biti zatražen pritvor

Zloupotrebljavajući svoj službeni položaj u prostorije KPZ Mostar, određenim licima unosili različite predmete, te stavljali u promet opojnu drogu

S hapšenja osumnjičenih. FUP

Meliha Smajkic

6.8.2024

Službenici Kazneno- popravnog zavoda (KPZ) Mostar, Goran Belović (44), Dalibor Tomas (27) i Esmer Crnomerović (29) koji su uhapšeni u jučerašnjoj akciji pripadnika Federalne uprave policije (FUP) pod nazivom „Kavez 2“ danas su, kako nam je potvrđeno, ispitani u Tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Oni se sumnjiče za krivična djela „Zloupotreba položaja ili ovlaštenja“ iz člana 383. i „Neovlaštena proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. Krivičnog zakona F BiH, a što su, saznajemo, negirali na ispitivanju.

Nakon ispitivanja, za Belovića i Tomasa je naređeno dodatno zadržavanje za daljnjih 24 sata radi odluke o prijedlogu za određivanje pritvora, dok je Crnomerović pušten na slobodu.

Podsjetimo, iz FUP-a su jučer naveli da su u sklopu akcije, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Mostaru, izvršeni pretresi pokretne i nepokretne imovine osumnjičenih osoba, kojom prilikom je pronađena određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, vatreno oružje, telefonski aparati i kartice, kao drugi dokazi koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela.

Za uhapšene su naveli kako se sumnjiče da su u prethodnom periodu zloupotrebljavajući svoj službeni položaj u prostorije KPZ Mostar, određenim licima unosili različite predmete, te stavljali u promet opojnu drogu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.