PROJEKT KOŠTA 150.000 KM

Nezir Pivić s ministrima Vlade ZDK na 3. smotri SIF FBiH na Boračkom jezeru

Ova smotra je jedan od najbrojnijih i najdugovječnijih događaja za mlade i adolescente koji se organizuje u posljednjih 30 godina

Nezir Pivić s ministrima Vlade ZDK. ZDK

FENA

16.7.2024

Delegacija Vlade Zeničko-dobojskog kantona s premijerom Nezirom Pivićem na čelu boravi danas na Boračkom jezeru, gdje se održava 3. smotra Saveza izviđača Federacije BiH na kojoj učestvuje oko 800 izviđača iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Slovenije i Rumunije te domaćina - Bosne i Hercegovine.

Premijer Pivić i ministri Emir Vračo, Nebojša Nikolić, Samir Šibonjić te ministrica Dženana Čišija, koja predvodi kontingent Odreda izviđača Visoko, družili su se s izviđačima u prelijepom ambijentu Boračkog jezera koje je više od 60 godina mjesto okupljanja izviđača sa svojih pet izviđačkih centara: SIG Zenica, OI "Neretva" Konjic, OI "Stari Grad" Mostar, OI "Neretva" i OI "Radobolja" Mostar.

Ova smotra je jedan od najbrojnijih i najdugovječnijih događaja za mlade i adolescente koji se organizuje u posljednjih 30 godina, a 3. smotra SIF-a se poklapa sa dva važna jubileja - 25. godina od prijema izviđača BiH u Svjetsku izviđačku organizaciju (WOSM) i 65 godina od 1. smotre Saveza izviđača BiH na Boračkom jezeru. Moto ovogodišnje smotre je "Pod istim krovom", a traje do 22. jula.

Pivić je zahvalio domaćinima na gostoprimstvu, poručivši da Vlada ZDK snažno podržava mlade kroz niz projekata i mjera.

Vlada ZDK je za izviđače iz SIG Zenica prošle godine finansirala nabavku kanua i adrenalinskog parka, a zajedno s Gradom Zenica finansira izgradnju čvrstog objekta kojim će se proširiti kapaciteti zeničkog kampa na Boračkom jezeru.

Ovaj projekt košta 150.000 KM, od čega je Vlada izdvojila 90.000 KM, saopćeno je iz Press službe ZDK.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.