ISPUNAVAJU UVJETE

Vlada ZDK odobrit će sredstva potrebna za penzionisanje još 90 radnika "Krivaje" Zavidovići

Premijer Pivić najavio je da će Vlada pravovremeno odobriti pripadajući dio sredstava

Zaključeno je da Vlada ZDK izvršava obaveze koje se tiču izdvajanja sredstava. Fena

FENA

18.6.2024

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić razgovarao je s predstavnicima radnika kompanija "Krivaja Mobel" i IP "Krivaja" Zavidovići o uvezivanju staža za radnike koji ispunjavaju uslove za penziju.

Zaključeno je da Vlada ZDK izvršava obaveze koje se tiču izdvajanja sredstava po osnovu doprinosa, kao uslova za penzionisanje radnika preduzeća u stečaju ili likvidaciji, te da je od imenovanja aktuelne Vlade krajem prošle godine za tu namjenu samo za penzionisanje radnika 'Krivaje' iz kantonalnog budžeta izdvojeno oko 260.000 KM.

Premijer Pivić najavio je da će Vlada pravovremeno odobriti pripadajući dio sredstava za oko 90 radnika "Krivaje", koji su stekli uslove za penzionisanje u 2023. i 2024. godini. Nastavit će osiguravati sredstva za penzionisanje preostalih radnika tih preduzeća.

- Sastanku su prisustvovali ministar za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Antonio Šimunović, ministar za privredu Samir Šibonjić te ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Jasmin Čajić - saopćila je Press služba ZDK.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.