OLAKŠATI PUTOVANJE

Nakon dvije decenije čekanja Bihać dobio novu i modernu Autobusku stanicu

Otvaranje nove Autobuske stanice predstavlja veliki korak naprijed za naš grad, kazao je Jonuzi

Moderna stanica. Fena

FENA

16.7.2024

Nakon skoro dvije decenije čekanja, Bihać je konačno dobio novu i modernu Autobusku stanicu. Ova značajna investicija realizirana je zahvaljujući privatnom kapitalu firme Unatransport d.o.o. iz Bihaća, koja je u vlasništvu porodice Jonuzi. Nova Autobuska stanica prostire se na ukupnoj površini od 7.000 kvadratnih metara.

Vrijednost projekta

Radovi na izgradnji nove stanice započeli su u ljeto 2019. godine i nedavno su uspješno završeni. Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi više od tri miliona konvertibilnih maraka privatnog kapitala, čime je Bihać dobio infrastrukturni objekt koji će značajno unaprijediti kvalitetu usluga u gradskom prijevozu i olakšati putovanja građanima i posjetiocima.

- Otvaranje nove Autobuske stanice predstavlja veliki korak naprijed za naš grad. Stanica je opremljena najmodernijom infrastrukturom koja će omogućiti efikasniji i udobniji prijevoz za sve putnike. Ponosni smo što smo uspjeli realizirati ovaj projekt i vjerujemo da će nova stanica doprinijeti daljnjem razvoju Bihaća - izjavio je šef finansija u Unatransport d.o.o. Aris Jonuzi.

Nova Autobuska stanica nudi sve potrebne sadržaje za ugodan boravak putnika, uključujući moderne čekaonice, kioske, ugostiteljske objekte i pristupne rampe za osobe s invaliditetom.

Ima i hotel

- Sagradili smo Autobusku stanicu koja ima prostor od 3.000 kvadrata. Sastoji se od prizemlja, prvog i drugog sprata. U prizemlju se nalazi 200 kvadrata autobusne stanice gdje je šalter za prodaju karata, informacije i čekaonica. Na prvom spratu u sklopu autobusne stanice nalazi se i hotel sa 16 soba i dva apartmana. Sve funkcionira u sklopu Una transporta – poslovna jedinica Hotel - ističe Airs Jonuzi.

Očekuje se da će nova Autobuska stanica dodatno privući turiste i investitore u grad na Uni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.