NAKON GUBITKA FOTELJE

Novaković Bursać: Odavno sam raskrstila sa sobom, SNSD neće blokirati budžet u Parlamentu BiH

Kao građanin i politička ličnost moram da kažem da je mučno gledati do kojeg nivoa su se srozala pojedine institucije

Novaković Bursać: Ostala bez mandata. Dejan Rakita / Pixsell

E. Ć.

15.7.2024

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici je potvrdila rezultate posrednih izbora i oduzela mandat Snježani Novaković Bursać i dodijelila ga Nenadu Vukoviću.

- Odavno sam raskrstila sa sobom. Nemam lične impresije. Svoju ličnost sam dovoljno izgradila. Kao građanin i politička ličnost moram da kažem da je mučno gledati do kojeg nivoa su se srozala pojedine institucije. 

Mislim na Centralnu izbornu komisiju. Popunjena političkim ljudima koji ispunjavaju političke ciljeve. Ovo je bilo od njih očekivano. Nisam iznenađena. Pravne radnje, odnosno nepravne radnje su bile jasne kuda ovo sve vodi - rekla je Novaković Bursać za N1.

Na ovu odluku CIK-a nema mogućnosti žalbe, ali su iz SNSD-a najavili "nastavak borbe".

- Kada ste u ringu, gdje morate da se "tučete" sa nekim ko je u blatu. Mora i vi da budete u tom blatu. Mislim da nisam u pitanju ja. Ovdje je u pitanju Narodna skupština RS. CIK BiH se upustio u niz nepravnih radnjih. Nakon dvije godine se postavlja se koji su izborni rezultati. 

Nevjerovatno. Ovo sve govori o karakteru države. Nismo tu mi ništa krivi. Greške su napravljene u ponovljenom postupku. Žalit ćemo se Ustavnom sudu. Ugurani smo u tu arenu i iskoristit ćemo sve pravne lijekove. Hoćemo da pripremimo materijal. Ovo je još jedna od kockica dokazivanja da je PDP instrument - istakla je ona.

Upitana hoće li SNSD-ovi parlamentarci podržati budžet, ili se mogu očekivati opstrukcije, odgovorila je:

- Tačka oko koje je svi slažemo u BiH je EU put. Ništa tu ne treba remetiti. Ne očekujem da će biti problema oko usvajanja budžeta. Ukoliko budem u prilici podržat ću budžet.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.