SREBRENICA

U znak sjećanja na žrtve genocida u Vitezu 11. jula najavljena mirna šetnja

Ponosni smo na činjenicu da godinama unazad gajimo kulturu sjećanja na genocid u Srebrenici, izjavio je Jusuf Jašarević

Sa prošlogodišnje šetnje. Ustupljena fotografija

Dž. Vilajet

9.7.2024

U Vitezu se u četvrtak održava mirna šetnja u znak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici. Kolona će krenuti sa Gradskog trga do Šehidskog mezarja Stari Vitez gdje će biti proučena dova i Fatiha.

- Kada je u pitanju Srebrenica, mnogobrojne aktivnosti smo realizovali prethodnih godina kako na domaćem terenu kod nas tako i u samoj Srebrenici i okolini. Vitez je jedan od onih gradova koji Srebrenicu ne spominje samo 11. jula. Za primjer ćemo uzeti iftar za ramazan koji smo priredili u mjestu Glogova za 50-ak osoba - rekao je za "Avaz" Jusuf Jašarević, predsjednik Asocijacije mladih SDA Vitez. 

Zakazana mirna šetnja. Facebook

Dodao je da su u mjesecu julu emocije jače i aktivnosti na višem nivou.

- Tako smo u nedjelju sa Gradskog trga u Vitezu ispratili organizovanu grupu od 43 učesnika Marša mira koji će 10. Jula sa svim ostalim učesnicima ovog pohoda stići u Potočare. Mnogo truda je uloženo u organizaciju, a ovdje bih istakao ime jednog velikog aktiviste, a to je Mujo Trako koji je breme organizacije nosio prethodnih 14 godina. Ponosni smo na činjenicu da godinama unazad gajimo kulturu sjećanja na genocid u Srebrenici - kazao je Jašarević.

Jusuf Jašarević. Facebook

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.