STRATEŠKI FORUM

Kajganić predvodio sastanak s direktorima policijskih agencija

Razgovarano je o pitanjima tužiteljsko-policijske saradnje, kao i aktivnostima koje se odnose na segment borbe protiv organiziranog kriminala

Sa današnjeg sastanka Strateškog foruma - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
E. Ć.

1.12.2023

U Tužilaštvu Bosne i Hercegovine održan je 30. Strateški forum glavnih tužilaca i direktora policijskih agencija.

Na sastanku se na strateškom nivou, razgovara o najvažnijim pitanjima tužiteljsko-policijske saradnje, kao i aktivnostima koje se odnose na segment borbe protiv organiziranog kriminala i korupcije.

Teme Strateškog foruma

Teme današnjeg sastanka Strateškog foruma, odnosile su se na pregled rezultata poduzetih mjera i aktivnosti u procesuiranju predmeta korupcije i organiziranog kriminala, s fokusom na predmete s počiniteljima na visokom nivou.

- Također, razgovarano je o nalazima iz Izvještaja o napretku Bosne i Hercegovine za 2023. godinu. Sudionici sastanka razgovarali su također i o procesu vođenja istraga, dokazivanja i procesuiranja kaznenih djela koja se mogu dovesti u vezu s govorom mržnje u internet prostoru.

Sastanci Strateškog foruma održavaju se uz potporu Odjela za unapređenje efikasnosti i kvalitete rada u tužilaštvima i projekta “Jačanje tužiteljskih kapaciteta u sistemu krivičnog pravosuđa” VSTV-a BiH, a na sastancima se razgovara o najbitnijim pitanjima u oblasti saradnje policijskih agencija i tužilaštava na svim nivoima, u otkrivanju, dokumentiranju i procesuiranju krivičnih djela organiziranog kriminala i korupcije, na području Bosne i Hercegovine.

Ko je prisustvovao sastanku

Sastanku su prisustvovali glavni tužilac Tužilaštva BiH Milanko Kajganić, glavni tužilac Tužilaštva FBiH Munib Halilović, glavna tužiteljica Republičkog tužilaštva RS Željka Radović, zamjenik glavnog tužioca Tužilaštva Brčko Distrika Vladimir Tepavčević, zamjenik direktora SIPA-e Zoran Galić, šef kabineta direktora policije Brčko distrikta Mile Jurošević, v.d. direktora FUP-a Vahidin Munjić, viši inspektor Srđan Mičić i direktor policije MUP-a RS Siniša Kostrešević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.