GRAČANICA

Otvoren 6. regionalni festival ženskog stvaralaštva "Zlatne ruke": Domaćim udruženjima se pridružila brojna iz regije

Sve one su na svoj način obogatile ovaj sajam, pripremivši tradicionalna bosanska jela, ali i ukrasne predmete

Festival ženskog stvaralaštva. H. Čalić

H. Čalić

13.10.2023

Nakon što su Udruženje privrednika i Grad Gračanica nedavno uspješno organizirali sajam poduzetništva i obrta „Grapos expo“ i dobili visoke ocjene, danas je u centru Gračanice otvoren još jedan sajam, Sajam ženskog poduzeništva „Zlatne ruke“. Osim brojnih udruženja žena iz Gračanice, na sajam su se odazvale i žene iz udruženja Zavidovića, Lukavca, Kalesije, Modriče, Banovića, Srebrenika i Tešnja.

Sve one su na svoj način obogatile ovaj sajam, pripremivši tradicionalna bosanska jela, ali i ukrasne predmete. Na sajmu po običaju redovno učestvuju i žene oboljele od tumora dojke i drugih malignih oboljenja „Nismo same“ i žene iz Sokola, Donje Lohinje, Orahovice. Na svojim štandovima su nudile pite od domaćeg pekmeza, slatka i slana tradicionalna jela.

Na sajmu na svoj način učestuju i najmlađi, djeca dječijih obdaništa, učenici osnovne i srednjih škola, članovi djece i mladih ometenih u razvoju „Futura“. Predusretljive Gračanlije su kupovale ove proizvode, te su na taj način dali doprinos sajmu i nagradili vrijedne žene.

Njima se obratio graonačelnik Nusret Helić i istakao da je Gračanica pokazala da je dvostruko sajamski grad, te je obišao štandove i kušao ukusna jela.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.