UHAPŠEN U FRANKFURTU

Razotkrio ga Sky: Narkodiler Milivoj Todorović iz Njemačke izručen Tužilaštvu BiH

Osumnjičeni je pod istragom u okviru predmeta s dokazima iz Sky i Anom aplikacija

Milivoj Todorović - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
S. S.

9.6.2023

Policijski djelatnici Sudske policije BiH, u koordinaciji s postupajućim tužilaštvom, na Sarajevskom aerodromu, preuzeli su osumnjičenog Milivoja Todorovića  (1975.), rođenog u Bijeljini, kojeg su pravosudne i policijske institucije SR Njemačke izručile pravosuđu Bosne i Hercegovine.

Osumnjičeni je pod istragom u okviru predmeta s dokazima iz Sky i Anom aplikacija, a nakon međunarodne potrage, na osnovu potjernice u novembru prošle godine, lišen je slobode u Frankfurtu.

Prema prikupljenim dokazima, ovaj osumnjičeni je korisnik kripte Sky aplikacije, a boravio je u više zemalja Evrope, kao i na području Južne Amerike. On se sumnjiči da je pripadnik organizirane kriminalne skupine, u okviru koje je bio zadužen za pripremu i nabavu opojne droge “kokain”, koja je s područja Južne Amerike transportovana na područje evropskih zemalja, te nakon toga krijumčarena prema zemljama zapadnog Balkana.

Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužilac Tužilaštva BiH pokrenut će aktivnosti za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog.

Tužilaštvo BiH zahvaljuje se policijskim djelatnicima Granične policije BiH, Sudske policije BiH, kao i partnerskim institucijama Njemačke za pomoć i saradnju u realiziranim aktivnostima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.