POSLANIK U NSRS

Salkić o učešću Pokreta za državu u vlasti u RS-u: Dosadašnje poruke nisu ohrabrujuće

Predsjednik RS-a šalje takve poruke, ako je on spreman da izađe sa intoniranja himne države BiH šta da očekuje, da neko njega poštuje, upitao je

Ramiz Salkić. ANADOLIJA

S. S.

15.11.2022

Ramiz Salkić poslanik u Narodnoj skupštini bosanskohercegovačkog entiteta RS iz Pokreta za državu izjavio je danas da nisu dobili bilo kakve pozive za razgovore, a ukoliko ga dobiju tada će odlučiti hoće li se odazvati i iznijeti zahtjeve.

- Ono što je do sada rađeno i poruke koje čujemo danas, jučer i ovih dana nisu ohrabrujuće. Mi smo tu da ostvarimo svoje izborne ciljeve a to je da se prekine diskriminacija građana u ovom entitetu da svi imaju jednaka prava i jednake mogućnosti da se poštuju odluke Ustavnog suda, generalno sudova i ako je vlast spremna na tako nešto mi smo tu - rekao je Salkić.

Na pitanje novinara o najavi opozicionih stranaka o bojkotu polaganja zakletve predsjednika RS-a Milorada Dodika:

- Predsjednik RS-a šalje takve poruke, ako je on spreman da izađe sa intoniranja himne države BiH šta da očekuje, da neko njega poštuje? Kako sijete, tako žanjete - rekao je Salkić.

U Banjoj Luci je u toku konstitutivna sjednica Narodne skupštine RS-a na kojoj su novoizabrani poslanici položili zakletvu, a za predsjednika Narodne skupštine RS izabran je Nenad Stevandić iz stranke Ujedinjena Srpska (US) koje su predložile stranke vladajuće koalicije u tom entitetu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.