STANJE NA PUTEVIMA

Velike gužve zabilježene na graničnim prijelazima na sjeveru BiH

Kolovoz je mjestimično vlažan, a upozoravaju se vozači na učestale odrone zemlje ili kamenja

A. O.

2.5.2022

Bosanska Gradiška, izlaz iz BiH, stanje u 12:12 sati - Avaz
Ivanica ulaz, stanje u 12:12 sati - Avaz
Stara Gradiška, stanje u 12:13 sati - Avaz
Velika Kladuša, stanje u 12:11 sati - Avaz
Bosanska Gradiška, stanje u 12:12 sati - Avaz

Gužve na graničnim prijelazima zabilježene su i danas na izlazu iz BiH Izačić, Bosanska Gradiška i Brod. Razlog tome su i praznici.

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na putnom pravcu Gradačac-Bosanski Šamac u mjestu Donje Ledenice, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Kolovoz je mjestimično vlažan, a upozoravaju se vozači na učestale odrone zemlje ili kamenja.


Oprezna vožnja

Vozačima na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu, kažu iz BIHAMK-a.

Na dionici Vrbaška-Draksenić (put prema GP Gradina) zbog sanacionih radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Prijedora.

Kroz tunel Crnaja na putu Konjic-Jablanica do sutra (03.05.) do 7 sati saobraća se dvosmjerno. Od sutra (03.05.) od 7 sati vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko, Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).


Zabranjen saobraćaj

Na putu Rudo-granični prijelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko 10 tona ukupne mase, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima: Velika Kladuša, Izačić i Bosanska Gradiška.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Povodom praznika zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Zabrana je na snazi do večeras do 24 sata na teritoriji RS, a do sutra do 24 sata na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine)

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.