VIJEĆE MINISTARA BIH

Tegeltija s ambasadoricom Španije u BiH Perinat: Zahvalio se na podršci procesu proširenja EU na zapadni Balkan

Tegeltija je naglasio interes Bosne i Hercegovine za jačanjem ukupnih bilateralnih odnosa sa Kraljevinom Španijom i dodao da je otvoren prostor za ulaganja, naročito u sektorima automobilske, tekstilne, hemijske, farmaceutske, drvne i industrije obno

N. Aj.

4.11.2021

Ambasadorica Španije Perinat i predsjedavajući Vijeća ministara Tegeltija. Vijeće ministara BiH

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija primio je danas u Sarajevu u nastupnu posjetu ambasadoricu Kraljevine Španije u Bosni i Hercegovini Mariju Terezu Lizaranzu Perinat.

Sagovornici su istakli da su bilateralni odnosi prijateljski, bez otvorenih pitanja, te da predstavljaju dobru osnovu za daljnji razvoj saradnje, naročito u oblastima ekonomije i kulture.

Tegeltija je naglasio interes Bosne i Hercegovine za jačanjem ukupnih bilateralnih odnosa sa Kraljevinom Španijom i dodao da je otvoren prostor za ulaganja, naročito u sektorima automobilske, tekstilne, hemijske, farmaceutske, drvne i industrije obnovljive energije.

On je posebno zahvalio na dosadašnjoj podršci Španije procesu proširenja Evropske unije na zapadni Balkan.

Predsjedavajući Tegeltija je poželio ambasadorici Perinat uspješnu diplomatsku misiju i ugodan boravak u Bosni i Hercegovini.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.