REAKCIJE

Igor Crnadak za "Avaz": Dobro je da Izetbegović nudi Dodiku da sjednu jedan na jedan

Mi ne znamo šta je bio sadržaj razgovora i teško je reći šta oni nude kao rješenje, kazao je Crnadak

Igor Crnadak. Arhiv

Piše: N. Aj.

13.10.2021

Potpredsjednik PDP-a i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Crnadak za portal "Avaza" komentirao je današnju "kafu" Bakira Izetbegovića (SDA), Dragana Čovića (HDZ BiH) i Nikole Špirića (SNSD).

- Današnji sastanak doživljavam kao sastanak koalicije. Dakle, sjeli su danas SNSD, HDZ i SDA da pokušaju naći rješenje. Odgovornost jeste na njima i oni i trebaju da daju rješenje, i ove tri stranke su se uspješno dogovarale oko podjele fotelja, oko podjele međunarodne novčane pomoći, oko NATO puta, oko mnogih stvari, tako da... Evo, vidjet ćemo da li će ovaj današnji sastanak ključnih ljudi ove tri stranke donijeti rezultat - kazao je Crnadak.

Na pitanje koji bi rezultat odnosno rješenje bilo zadovoljavajuće, Crnadak je rekao da ne zna.

- Zaista ne znam šta su oni danas razgovarali. Izjave su danas bile vrlo tajnovite. Jedina stvar koja je sadržajna jeste da je Izetbegović ponudio Dodiku da sjednu njih dvojica, jedan na jedan. To je jedina stvar značajna koja je saopćena danas. Mi ne znamo šta je bio sadržaj razgovora i teško je reći šta oni nude kao rješenje. Ne mogu sada povlačiti sad svaku pojedinačnu izjavu, ali je činjenica da je partnerstvo između SNSD-a i HDZ-a jedno od najjačih partnerstava u BiH i ja vjerujem da gospodin Čović i gospodin Dodik rade koordinisano i vjerujem da postoji dobra komunikacija među njima. Da li će to biti dovoljno da se dođe do nekog rješenja, vidjet ćemo - istakao je Crnadak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.