RAZGOVORI U BRISELU

Iz Evropske komisije za "Avaz": Ovo su vrlo bitni sastanci za evropski put BiH

Uvijek je važno da EU na direktnim sastancima razgovara s partnerima o pitanjima koja su na zajedničkom dnevnom redu, kazao je za Peter Stano, portparol za vanjske poslove i sigurnosnu politiku

Stano: Razgovor s partnerima sa zajedničkog dnevnog reda. Arhiv

Piše: N. Aj. / Avaz.ba

30.9.2020

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović te članovi Milorad Dodik i Željko Komšić borave u službenoj posjeti Briselu. 

Najvažnijim dijelom posjete smatra se sastanak s potpredsjednikom Evropske komisije i visokim predstavnikom za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Žozefom Boreljom (Josep Borrell). Oni će se sastati danas u 15.15 sati.

- Visoki predstavnik EU za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Borelj 30. septembra sastat će se s tročlanim Predsjedništvom Bosne i Hercegovine kako bi sagledao napredak zemlje na putu ka integracijama u EU. Razgovarat će se i o budućem putu i ključnim prioritetima iz Mišljenja Evropske komisije koje još treba provesti – kazao je za “Avaz” Peter Stano, portparol za vanjske poslove i sigurnosnu politiku.

Dodao je da je dobro što će ovaj sastanak biti održan.

- Uvijek je važno da EU na direktnim sastancima razgovara s partnerima o pitanjima koja su na zajedničkom dnevnom redu. Ovo je vrlo važan sastanak – istakao je Stano, dodavši da će se razgovarati o nedavnim razvoju događaja u BiH, ali i regiji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.