SKUPŠTINA KANTONA SARAJEVO

Na dnevnom redu imenovanje dvije nove ministrice

Anela Mešić kandidat za ministricu za rad, socijalnu politiku, izbjeglice i raseljena lica, a Draženka Malićbegović za ministricu zdravstva

Sutra sjednica Skupštine Kantona Sarajevo. Arhiv

Piše: A. Č. / Avaz.ba

19.8.2020

Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić danas je prihvatio ostavku Jasne Agić na funkciju ministrice za rad, socijalnu politiku, izbjeglice i raseljena lica KS i Rusmira Mesihovića na funkciju ministra zdravstva.

Nenadić je donio rješenje o imenovanju Anele Mešić za ministricu za rad, socijalnu politiku, izbjeglice i raseljena lica na prijedlog SBB-a i rješenje o imenovanju Draženke Malićbegović kao prijedlog DF-a. 

Prije sjednice Skupštine Kantona Sarajevo sutra će se održati sjednica Komisije za izbor i imenovanja Skupštine KS na kojoj će članovi razmatrati prijedloge o imenovanju Mešić i Malićbegović.

Članovi Komisije su Mahir Dević (SDA), Zvonko Marić (SBB), Danijela Kristić (NiP), Vibor Handžić (Naša stranka), Segmedina Srna-Bajramović (SDP BiH), Jasmina Bišćević-Tokić (SDA) i Bibija Kerla (DF).


Marić: Mišljenje Komisije nije obavezijuće. Arhiv

Kako nam je rekao Marić, SBB neće na Komisiji kočiti imenovanje novih ministrica.

- Mišljenje Komisije nije obavezujuće. Prijedlozi će doći na Skupštinu KS. Prvo ćemo čuti plan i program ministrica pa ćemo onda odlučiti. Sutra će zastupnici imati priliku da postavljaju pitanja kandidatkinjama, a one će da obrazlože kako će u kojim slučajevima postupati i kako napredovati u određenim oblasitma - rekao je Marić.  

Osim imenovanja novih ministrica, na dnevnom redu Skupštine KS će se naći inicijative i pitanja zastupnika te informacija o poduzetim mjerama za suzbijanje širenja koronavirusa. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.