STIGAO PRIJEDLOG

Pred NSRS naredne sedmice Rezolucija o poštivanju žrtava fašističkog režima i pokreta

Nedeljko Čubrilović zaprimio je zahtjev koji su potpisali poslanici šest klubova, poslanička grupa i dva nezavisna poslanika

Narodna skupština RS. Avaz

Piše: Sl. M. / Avaz.ba

26.5.2020

U Narodnu skupštinu Republike Srpske stigao je zahtjev za održavanje posebne sjednice koja bi bila posvećena razmatranju informacije o "Rezoluciji o poštivanju žrtava fašističkog režima i pokreta". 

Kako je saopćeno, predsjednik NSRS Nedeljko Čubrilović zaprimio je zahtjev koji su potpisali poslanici šest klubova poslanika, poslanička grupa i dva nezavisna poslanika. 

Riječ je o Rezoluciji koja je usvojena na 8. sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, a zahtjev za održavanje posebne sjednice NSRS potpisali su dva nezavisna poslanika, te poslanici klubova SNSD-a, DNS-a, DEMOS-a, SPS-a, Ujedinjene Srpske, NDP-a i poslaničke grupe Socijalističke partije.

- Sjednica Kolegija NSRS bit će održana u petak u 11 sati. Prijedlog je da se, posebna sjednica NSRS, održi u ponedjeljak, 1. juna, a o terminu održavanja posebne sjednice odlučit će Kolegij - navodi se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.