BIH

Sjednica Doma naroda: Usvojeni prijedlozi HDZ-a i SDA o izmjenama Zakona o krivičnom postupku

A. Kuburović

Piše: A. Nu.

5.6.2018

11:35 Sa deset glasova za i četiri protiv Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine u prvom čitanju predlagača delegata iz Kluba hrvatskog naroda Ljilja Zovko, Bariša Čolak, Zdenka Džambas, Mario Karamatić i Martin Raguž usvojen je u prvom čitanju.  

Delegati su sa 10 glasova za i četiri protiv podržali i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine u prvom čitanju i predlagača delegata Halida Genjca. 

O oba prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o krivičnom postupku BiH delegati nisu vodili nikakve diskusije i rasprave. 

Počela je 40. sjednica Doma naroda PSBiH. Sredoje Nović (SNSD) u ime Kluba delegata iz reda srpskog naroda tražio je da s dnevnog reda skine Prijedlog zakona o Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (prvo čitanje), predlagača Vijeće ministara BiH, uz obrazloženje da predložena tačka dnevnog reda nije bila u najavi za današnju sjednicu, navodeći da je riječ o vrlo bitnom zakonu. S 12 glasova za, jednim protiv i jednim suzdržanim ova tačka je skinuta. 

Na prijedlog delegata Novića, s dnevnog reda skinut je i izvještaj o radu Pravobranilaštva BiH za period 1. 1. - 31. 12. 2017.

- Klub delegata iz reda srpskog naroda traži da još jednom razmotrimo vrlo bitna pitanja koja su navedena u ovom izvještaju - kazao je Nović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.