BIH

Vigemark u Zvorniku istaknuo važnost provođenja reformi

Z.Kuljić

9.2.2018

Ambasador Lars-Gunar Vigemark (Gunnar Wigemark), šef Delegacije Evropske Unije u BiH i specijalni predstavnik EU u BiH, sa saradnicima je razgovarao s gradonačelnikom Zvornika Zoranom Stevanovićevim o projektima EU, kao i o problemima na graničnim prijelazima, što je istaknuto kao važna tema za ovu pograničnu zajednicu. Vigemark je posebno istaknuo važnost provođenja socio-ekonomskih reformi, reformi u oblasti vladavine prava, javne uprave i drugih oblasti.  

- Ovo su, naravno, reforme i mjere koje se najvećim dijelom provode na višim nivoima, odnosno na nivou BiH, entiteta i tako dalje, ali se pravi rezultati vide i postižu na lokalnim nivoima - rekao je Vigemark novinarima, prije početka drugog foruma o lokalnom ekonomskom i održivom razvoju pod nazivom „Lokalna zajednica preuzima inicijativu“.

On je istaknuo da je ovo istovremeno prilika da se razgovara s ljudima, da se od njih čuju problemi, jer je Zvornik jako zanimljiva sredina i ima interesantan geografski položaj.

- Ovdje sam i da čujem mišljenje običnih građana, da čujemo s kojim se problemima oni susreću, a nadam se da će biti istaknuti i pozitivni primjeri koji se mogu dodatno podržati, zašto ne i s obje strane Drine, s obje strane granice, jer je to svakako vrsta saradnje na koju EU stavlja poseban naglasak - istaknuo je specijalni predstavnik EU u BiH.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.