BIH

Na Golfu Sanjina Sefića pronađeni tragovi krvi Selme Agić

Dž. Bl.

25.1.2018

U Kantonalnom sudu Sarajevo danas je nastavljeno suđenje Sanjinu Sefiću za izazivanje teške saobraćajne nesreće 10. oktobra 2016. godine u Sarajevu, u kojoj su poginule studentice Selma Agić i Edita Malkoč, te njegovim pomagačima.

Svjedočila je Elmira Karahasanović, šefica Odsjeka za biološka vještačenja Centra za forenzičku i informatičku podršku. Ona je pojasnila kako su s Golfa, vlasništvo Jasmina Sefića, izuzeti boja, dlaka na štoku, dlake na vjetrobranskom staklu, tkivo na istom staklu i blatobranu. Izuzeti su uzorci krvi nastradalih djevojaka kako bi se uporedili s ovim tragovima.

Vještakinja je pojasnila i da je izuzeto deset briseva s volana, kočnice, mjenjača, brisača, ručice s vrata, s unutrašnjeg vjetrobranskog stakla, kao i plastične boce iz Sefićevog Golfa. Zaključila je da je u tragovima s Golfa pronađen puni DNK profil usmrćene Selme Agić dok su u unutrašnjosti vozila pronađeni DNK profili više osoba. Tačnije, rekla je da su na volanu pronađeni DNK profili dvije do tri osobe, i to najmanje jedne ženske i jedne do dvije muške osobe. Zaključila je da nije poznato koje su osobe izvor tih profila, jer nije imala s čime da ih uporedi, kao što je bio slučaj s tragovima s vanjskog dijela auta.

Tužiteljica Jasminka Knežević, koja je mijenjala kolegicu Adviju Hajdo-Baltu, počela je ulaganje materijalnih dokaza. No, Sefićev advokat Kerim Čelik uporno je prigovarao na snimke koje je tužiteljica Knežević uložila, jer nisu izvedeni tokom suđenja. Sudija Igor Todorović prekinuo je ulaganje dokaza optužbe zbog ovih snimaka, koji će idući put biti izneseni kao dokazi.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.