VAŽAN PARTNER

Razvojna Banka FBIH sponzor 51. Sajma šljive u Gradačcu: Podrška razvoju poljoprivrede i prehrambene industrije

Poseban fokus bit će stavljen na kreditne linije osmišljene za podršku poljoprivrednicima kroz investicije u oblasti poljoprivrede

Razvojna banka FBiH na Sajmu šljive. Razvojna banka FBiH

Marketing

30.8.2024

Razvojna Banka Federacije Bosne i Hercegovine s ponosom podržava 51. Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije u Gradačcu, čime potvrđuje svoju predanost podršci poljoprivrednim proizvođačima i privrednim subjektima, ne samo u Gradačcu, nego i širom Federacije Bosne i Hercegovine.

Ovaj međunarodni sajam, organiziran od strane Turističke zajednice Grada Gradačca, predstavlja ključni godišnji događaj za povezivanje privrednih subjekata iz cijele Bosne i Hercegovine, ali i šireg prekograničnog okruženja. Kao i prethodnih godina, Sajam je prilika za razmjenu iskustava, uspostavljanje novih poslovnih kontakata i jačanje privrednih veza u sektoru poljoprivrede i prehrambene industrije.

Banka će biti prisutna tokom svih dana Sajma sa svojim izložbenim prostorom, gdje će zainteresirani klijenti imati priliku dobiti detaljne informacije o različitim kreditnim linijama i načinima finansiranja koje nudi. Poseban fokus bit će stavljen na kreditne linije osmišljene za podršku poljoprivrednicima kroz investicije u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije.

U saradnji sa Federalnim ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Razvojna Banka omogućava povoljna finansijska rješenja za poljoprivredne proizvođače, uključujući kreditnu liniju u iznosu od 12 miliona KM. Ova kreditna linija realizira se na način da 35% sredstava čine grant sredstva resornog ministarstva, 15% dolazi iz vlastitog učešća klijenta, dok se 50% osigurava putem kredita banke, uz izuzetno povoljne uslove kreditiranja.

- Razvojna Banka Federacije Bosne i Hercegovine, u saradnji sa Vladom Federacije, Ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva te lokalnim vlastima, snažno stoji uz naše privrednike. Kreiramo posebne kreditne linije koje, u kombinaciji sa grant sredstvima resornog ministarstva, pružaju značajnu podršku investicijama u poljoprivredi i prehrambenoj industriji. Naša posvećenost nije samo u finansiranju, već i u aktivnoj identifikaciji i podršci investicijskih prilika koje doprinose razvoju domaće privrede - ističe Borislav Trlin, predsjednik Uprave Banke.

Iz Razvojne Banke FBIH pozivaju sve zainteresirane da posjete izložbeni prostor na Sajmu i saznaju više o mogućnostima koje ova banka nudi za dalji razvoj i unapređenje poslovanja u poljoprivrednom sektoru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.