LEGENDARNI TENISER

Rekreativci iznervirali Rodika: Sumnjam da bih oduzeo gem Đokoviću, a sumnjam i da bi komšija Bil bolje prošao

Rodik smatra da je njihova samouvjerenost suluda jer troje od četvero misli da bi uzeli barem jedan gem u okršaju s profesionalcem

Rodik: Iznervirala ga anketa. AP

N. H.

9.8.2023

Bivši američki teniser Endi Rodik (Andy Roddick), svojevremeno i prvi reket svijeta, osvajač US Opena 2003. godine, žestoko je reagovao na rezultate jedne ankete među teniskim rekreativcima u SAD.

Rodik smatra da je njihova samouvjerenost suluda, jer troje od četvero misli da bi uzeli barem jedan gem u okršaju s profesionalcem u meču na dva dobijena seta.

Među anketiranim uzrasta od 18 do 24 godine čak 81 posto misli da se može šepuriti zbog osvojenog gema. Stariji od 55 godina su nešto umjereniji u određivanju granica sopstvenih mogućnosti, pošto njih „tek“ 47 posto smatra da bi moglo oduzeti gem profesionalcu. 

Rekreativne teniserke su izrazito optimistične jer njih 71 posto smatra da bi oduzele gem profesionalnoj teniserki ili teniseru.

Više od pola ispitanika je uvjereno da je brzina njihovog servisa ili ravna ili bolja od servisa prosječnog profesionalnog igrača.

- Sumnjam da bih sada, kao rekreativac, 11 godina po završetku moje karijere, mogao uzeti ijedan gem protiv profesionalca, a sasvim sam siguran da sam bolji od većine rekreativnih igrača. Sada bih od Novaka (Đokovića) izgubio sa 6:0, 6:0. Sumnjam da bi moj komšija Bil prošao bolje – napisao je Rodik na Twitteru. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.