KVALIFIKACIJE ZA SP

Video / "Zmajice" izgubile od Kosova, nakon utakmice viđena nezapamćena scena

Bošnjak je dospjela u centar pažnje bh. javnosti kada se pojavila na okupljanju nakon što je putovala skoro 4.500 kilometara

Scene s parketa nakon utakmice. Screenshot / Face TV

E. Ć.

prije 11 sati 25 minuta

Ženska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je izgubila od selekcije Kosova u našem prvom meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo (26:32).

Kosovo je ovim trijumfom ostvarilo plasman u drugu fazu takmičenja jer je jučer savladalo domaćina turnira Belgiju. 

Zanimljiva scena

Inače, uprkos tome što poraz nosi određenu dozu gorčine, poslije utakmice je viđena jedna zanimljiva scena.

Naime, bh. rukometašicu Damljanu Bošnjak je na parketu zaprosio njen momak.

Bošnjak je dospjela u centar pažnje bh. javnosti kada se pojavila na okupljanju rukometašica u Sarajevu nakon što je putovala skoro 4.500 kilometara.

Ona igra za ekipu Lade iz Toljatija (Rusija), grada koji je skoro 4.500 kilometara udaljen od Sarajeva. No, ni to je nije spriječilo da se pojavi na ovom okupljanju "Zmajica".

Što se tiče utakmice, u prvom poluvremenu smo sebi dozvolili previše tehničkih grešaka, pa je selekcija Kosova na odmor otišla sa šest golova prednosti (18:12). 

Izvještaj s utakmice

Na otvaranju drugog dijela Kosovo odlazi i na devet razlike, ali je naša selekcija uspjela na 15 minuta do kraja da smanji zaostatak na minus četiri, Kosovo je tada vodilo sa 26:22.

Imali smo u 49. minuti priliku za minus tri, ali smo izgubili loptu, pa je Kosovo povelo sa 28:23. Smanjili smo na 28:24, ali onda nismo iskoristili dva napada, te je Kosovo povelo sa šest razlike (30:24) na sedam minuta do kraja. Minutu kasnije Kosovo je povelo sa 31:24 i sve je bilo riješeno. Do kraja meča nismo uspjeli da se vratimo u meč i Kosovo je zasluženo slavilo.

Našu selekciju sutra očekuje duel protiv Belgije, koji će biti za prestiž, a ostaje nam žal što smo napravili veći broj tehničkih grešaka.

Najefikasnija u našem timu bila je Desire Kolašinac sa osam pogodaka, Matea Šumelj dodala je četiri, a Adelisa Hušić, Armina Isić i Mia Lugonjić dodale su po tri, Martina Pandža dva, a Azra Topčić, Jasmina Osmanović i Damljana Bošnjak po jedan gol. Martina Šumelj je sakupila pet, a Anisa Selimović četiri odbrane, prenio je Rukometni savez BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.