MLADA REPREZENTATIVKA BIH

Zerina Vrabac zlatom u Beogradu začinila odličnu sezonu PK Sport time

Vrabac je nedavno bila zlatna i na Komen kupu na Kipru

Vrabac: Veliki uspjeh. PK Sport Time

E. Ć.

12.7.2024

Zerina Vrabac, mlada plivačka reprezentativka Bosne i Hercegovine osvojila je večeras zlatnu medalju na Prvenstva centralnoevropskih zemalja za kadete koje se održava u Beogradu.

Članica Plivačkog kluba Sport time iz Sarajeva i jedna od trenutno najboljih mladih plivačica Starog kontinenta trijumfovala je u finalnoj trci u disciplini 200 metara delfin. Iza sebe je ostavila predstavnice Mađarske i Rumunije.

Zerina Vrabac, koja je nedavno bila zlatna i na Komen kupu na Kipru (Mediteransko prvenstvo), sada je najsjajnijim odličjem osvojenim u glavnom gradu Srbije na maestralan način zaokružila i odličnu aktuelnu sezonu Plivačkog kluba Sport time, koji je tako još jednom opravdao epitet najvećeg rasadnika vrhunskih plivača u Bosni i Hercegovini, ali i šire.

- Ponosni smo i sretni. Ovo je zaista šlag na tortu sezene Plivačkog kluba Sport time, ali i velika motivacija da i u periodu koji slijedi nastavimo uzlazni trend pomjeranja granica dobrih rezultata na međunarodnoj sceni - rekao je Evelin Avdić, šef stručnog štaba Plivačkog kluba Sport time i dodao:

- Nakon osvojenih preko 250 medalja na državnim prvenstvima BiH, oborenih preko 15 državnih rekorda od kadetske do seniorske konkurencije, osvojenih zlatnih medalja na Mediteranskom prvenstvu za kadete, plasmana u polufinala i finala evropskog seniorskog i juniorskog prvenstva samo u ovoj godini, ova medalja Zerine Vrabac dotano pokazuje jedan izuzetno predan rad. 

Medalja je plod dugoročnog programa koji klub provodi, a sa konačnim ciljem koji glasi Olimpijske igare u Los Anđelesu gdje nam je cilj da imamo ne samo jednog predstavnika sa isplivanom A normom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.