MARATONKE

Utrke u BiH imaju posebnu dušu

Držim se one poznate devize, red, rad i disciplina

Simović na utrci u Banjoj Luci: Nedavno osvojila prvo mjesto

Er. B.

10.6.2019

Teodora Simović iz Novog Pazara (Srbija) je uspješna atletičarka koja vrlo često nastupa na trkama u Bosni i Hercegovini pa je tako nedavno pobijedila na Banjalučkom polumaratonu, dok je u Brčkom trčala svoj najbolji rezultat na 10 kilometara. 

 - Volim trčati u BiH. Atmosfera na trkama u BiH mi se jako sviđa. Generalno je svuda tako, ali BiH ima posebnu dušu koja se osjeća. Tamo se osjećam kao u svom gradu i prija mi – kaže Teodora Simović.

Rođena je 27. oktobra 1993. a atletikom se bavi već 13 godina. Posljednje tri godine se prebacila na duge pruge te učestvovala na Svjetskom prvenstvu u Londonu, disciplina maraton. U ovoj disciplini planira graditi i svoju daljnju sportsku karijeru, a pod paskom trenera Rifata Zilkića, nekadašnjeg uspješnog atletičara i reprezentativca bivše države.

 - Njegovi trenerski uspjesi se zasnivaju na paroli “red, rad i disciplina”, mislim da je to deviza koja donosi velike uspjehe njemu i njegovim atletičarima. Za sad imamo jako lijepu saradnju, dogovor o svemu, to je jako bitno za rad i rezultate. On je fanatik u svom poslu, ima pozitivnu energiju koju uvijek prenosi na svoje trkače – kazala je Simović.

Ističe da je sport ojačao njen karakter, učinio je sigurnijom i promijenio pogled na svijet te svima koji se bave trčanjem, profesionalno ili rekreativno, poručila:

 - Uživajte u svakoj sekundi trčanja, to je samo vaše vrijeme i samo ste vi zaslužni za magiju koju stvarate. Najbolji i najslađi rezultati su oni koji dođu teškom mukom i neka vam niko ne uzme tu radost – izjavila je Simović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.