MANCHESTER UNITED

Evo kako će izgledati novi stadion, koji će zamijeniti kultni Old Trafford: Koštat će čak 2,5 milijardi eura

Planovi za novi stadion Manchester Uniteda predstavljeni su u avgustu

Stadion će koštati čak 2,5 milijardi eura. Mreža X

N. Aj.

prije 4 dana

Vlasnici Manchester Uniteda izgradit će najskuplji stadion na svijetu, koji će i zamijeniti kultni Old Trafford. Objavljene su i prve fotografije.

Čuveni Teatar snova odlazi u historiju. Bit će srušen i zamijenjen novim stadionom koji će koštati čak 2,5 milijardi eura, što će ga učiniti najskupljim na svijetu.

Planovi za novi stadion Manchester Uniteda predstavljeni su u avgustu. Izabrana je radna grupa za izgradnju stadiona, a čine je bivši olimpijac Sebastian Coe, legenda kluba Gary Neville i gradonačelnik Greater Manchestera Andy Burnham.

Upravo je Burnham danas na konferenciji Laburističke stranke u Liverpulu otkrio prve fotografije potpuno novog stadiona koji će zamijeniti sadašnji Old Trafford sa 74.000 sjedećih mjesta.

U početku je razmatrano preuređenje Old Trafforda, ali će United na kraju izgraditi novi stadion koji će biti za skoro 30.000 sjedećih mjesta veći od postojećeg stadiona i primat će oko 100.000 gledalaca.

Britanski arhitekt Norman Foster izradio je nacrte stadiona, a gradonačelnik Burnham istakao je kako će to biti najznačajnija nogometna lokacija na svijetu.

- To će dovesti do toga da sjeverozapad Engleske ima najbolju nogometnu infrastrukturu na svijetu. Stadion bi stvorio razvoj šireg Manchestera, kako bi se uravnotežilo ono što je Manchester City napravio na istoku regije - rekao je gradonačelnik Burnham.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.