TRENER SARAJEVA

Zekić uoči derbija: Anđušića nema najmanje dva mjeseca, puno pohvala za Želju

Napraviti ćemo sve u pripremi da sve bude sve onako kako želimo

Zoran Zekić. FK Sarajevo

S. S.

prije 3 dana

Uoči velikog sarajevskog derbija konferenciju za medije je održao trener FK Sarajevo Zoran Zekić.

- Svjestan sam šta je derbi kada vas vidim u ovolikom broju. Nismo imali puno vremena za pripremu nakon Banje Luke, nekada je tako i bolje. Imamo određenih problema uslijed povreda. Danas ćemo imati trening i vidjeti cemo s kojim snagama cemo igrati. Velika je utakmica sutra, ali gledam je kroz bodove, pripremiti ekipu i nadam se da ćemo uživati u nogometu - kazao je Zekić.

Naglasio je da mu je ovo drugi derbi, jer je već jednom ga imao kao igrač.

- Sjećam se i tog derbija, nisam ulazio u igru i znam da je Željo bio na prvoj poziciji, pa smo ih razbili. Derbi je uvijek derbi. Ko je favorit kao što sam naveo, to je specijalnih devedeset minuta, vi to znate bolje i od mene. Hladne glave i sa velikom motivacijom na tragu Evrope odigrati ćemo utakmicu i očekujemo sve najbolje - poručio je Zekić.

Dodaje da je kao igrač razmišljao da uđe bar minutu, no to se nije desilo. Škoro je tada zabio dva gola, a atmosfera je bila sjajna.

- To su impresije od prije 24 godine, a sada je moja odgovornost puno veća treba uživati u životu posebno u ovakvom trenutku. Ako je lijepo, treba to držati jer je ovaj derbi velika čast. Imamo detalje sa Borcem koje trebamo analizirati i da imamo što manje negativnih trenutaka. Uvijek je to dvosjekli put to kad je ekipa puna motiva. Ja kao trener težimm ka perfekciji, ali dečki moraju znati da je svaka utakmica zasebna. Moraš biti prizeman i znati kvalitete i svoje i protivnika. Ponavljam, treba biti prizeman - naglasio je.

Poručio je da je manje bitno šta on očekuje, nego je bitno šta će ekipa prikazati.

- Sutra će doći i sto ljudi iz Hrvatske. Svi su mi rekli šta i kako trebamo, imam puno savjetnika i nadam se da ćemo ovaj derbi predstaviti u najboljem svjetlu. Nije dobra situacija, prošao je prvi pregled, ako ostane ovako minimalno dva mjeseca neće biti tu.  Težak start, teška povreda i nadam se da je to motiv više da odigramo što bolju utakmicu - kazao je Zekić o povredi Anđušića.

Pohvalio je i ekipu Željezničara.

- Imam puno pohvala za njih. Već sam približio te neke stvari svojim igračima. Napraviti ćemo sve u pripremi da sve bude sve onako kako želimo. Ja to nekako gledam kroz život, kreneš prvih mjesec živjeti u braku, pa ti je sve top, a onda može biti dosta gore. Ja se trudim da ne dajem previše informacija, želio bih da preuzmemo više rizika i da bude bolji protok lopte, te da sa više igrača dolazimo u završnicu. To u nekim trenutucima tako ne izgleda - naveo je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.