TRENER SARAJEVA

Zekić nakon remija s Posušjem: "Ovo mi je neshvatljivo"

Prvenstvo je dugačko, naravno da ne možeš pobijediti svaku utakmicu, ali danas mi je zaista žao što nismo uspjeli, kazao je

Zoran Zekić. ArenaSport

N. H.

prije 4 dana

Fudbaleri Sarajeva su prekinuli pobjednički niz nakon remija s Posušjem (2:2). 

Dva puta je bordo tim imao prednost, od toga jednom nakon gola u trećoj minuti sudijske nadoknade, ali su oba puta uspjeli ispustiti tu prednost, prvenstveno zbog katastrofalnih reakcija nakon centaršuteva. 

Nakon utakmice, obratio se i trener bordo tima Zoran Zekić.

- Svašta je bilo. Prvo poluvrijeme je bilo dosta dobro s naše strane. Bila je dobra protočnost, stvarali smo šanse. Dogovorili smo se da tako odigramo i drugo poluvrijeme, ali nažalost izgledali smo dosta labavo, bili smo dosta nepovezani, praktički do samog kraja nismo stvorili šansu. Čestitao bih Posušju na bodu, došli su do njega srčanošću. Ono što mene smeta i što ćemo morati proći jeste da smo dobili dva gola iz prekida. Deset dana smo potencirali ko su najopasniji igrači u prekidima, ima dosta stvari koje treba izanalizirati. Tako i ja svoju pripremu utakmice. Možda bih sad neke stvari napravio drugačije. Prvenstvo je dugačko, naravno da ne možeš pobijediti svaku utakmicu, ali danas mi je zaista žao što nismo uspjeli - kazao je Zekić te dodao:

- Jako mi je neshvatljivo ovo drugo poluvrijeme. Mogli smo pobijediti. Imali smo na kraju i nesreću da Čelik dobije crveni karton, to će iziskivati neke promjene za meč protiv Borca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.