GORUĆE PITANJE

Zvijezda ogorčena na UEFA-u: Nas se ništa ne pita, ali nismo glupi

Ali svi znaju šta mislimo o tome. Svi su umorni od toga

Beker: Krcat raspored. Platforma X

E. Ć.

prije 2 dana

Nova sezona Lige prvaka je konačno stigla, a 36 ekipa borit će se za titulu najbolje u novom formatu.

Novi format je donio jedinstvenu grupu od 36 timova, 24 će proći prvu rundu takmičenja, a osim toga, donio je i brojne kritike na račun UEFA-e.

Posljednji u nizu fudbalera koji su imali zamjerku na promjenu formata Lige prvaka je golman Liverpula Alison Beker (Alisson Becker).

Nije zadovoljan zbog toga što se povećao broj utakmica, pa će se tako, umjesto dosadašnjih šest, igrati osam mečeva u ligaškom tijelu takmičenja. 

To će dodatno pogoršati ionako krcat raspored, naročito kada se uzme u obzir da je Alison član tima iz Engleske te da, osim Premijer lige, ima i mečeve dva kupa.

Osim zgusnutog klupskog rasporeda, tu su i oni susreti za reprezentacije.

- Za navijače je to nevjerojatno. Više utakmica, više velikih utakmica. Za nas igrače je uvijek dobra ideja dodati neke utakmice u raspored koji nije zauzet... Malo sam ironičan!

Niko ne pita nas igrače šta mislimo o dodavanju više utakmica, pa možda naše mišljenje nije važno. Ali svi znaju šta mislimo o tome. Svi su umorni od toga.

Ovo nije pitanje na koje bih trebao samo ja odgovoriti. Potrebno je da sjednemo zajedno i poslušamo sve strane jer razumijemo da postoje mediji i televizija, strana UEFA-e i FIFA-e, Premijer lige, domaćih takmičenja - poručio je Alison.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.