U GRUPI SA SELEKCIJOM BIH

Nizozemska i Njemačka u spektaklu podijelile bodove

I jedni i drugi su u meč ušli poslije trijumfa u uvodnoj rundi, a pravi spektakl najavili su domaći fudbaleri

Detaj s meča Nizozemska - Njemačka. AP

N. H.

10.9.2024

Fudbalske reprezentacije Nizozemske i Njemačke odigrale su fenomenalan meč u Amsterdamu, ali je duel drugog kola Lige nacija ipak protekao bez pobjednika - 2:2.

I jedni i drugi su u meč ušli poslije trijumfa u uvodnoj rundi, a pravi spektakl najavili su domaći fudbaleri ubitačnom kontrom poslije svega devedeset sekundi. Nju je u gol pretvorio Tiđani Rajnders.

Lale su briljirale u prvih pola sata i pravo je čudo kako drugi gol tada nije završio u mreži Mark-Andrea Ter Štegena. Denzel Damfris je gađao glavom malo pored gola u petnaestom, da bi u 21. Ćavi Simons natjerao čuvara mreže da odreaguje.

Šansa Florijana Virca iz finiša ovog dijela okršaja najavila je šta čeka Nizozemce, pa je tako u nastavku tog napada prvi gol za nacionalni tim postigao Deniz Undav.

Isti fudbaler je u nadoknadi pred pauzu obišao golmana Barta Verbrugena i nesebično asistirao Kimihu, pa su Nijemci još jednom opravdali epitet tima koji se nikada ne predaje. Domaćina je u nastavku čekao težak posao...

Ipak, već u 50. smo imali egal susret, pošto je Denzel Damfris utjerao loptu u mrežu poslije dodavanja Brobija.

Do isteka prvog sata fudbala na obje strane su mašili Kai Haverc i Rajan Gravenberh, prije nego što su se selekcije pouvkle i u posljednjih pola sata uglavnom strpljivo čekale priliku, koja na kraju nije ni došla.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.