NIZOZEMSKI STOPER

Blind upozorio svoje suigrače da moraju biti oprezni protiv Turske

Procjenjuje se da tri miliona Turaka živi u Njemačkoj i njihovi su navijači ovog ljeta pohrlili na njihove utakmice

Nizozemski stoper Dejli Blind. AP

FENA

4.7.2024

Nizozemski stoper Dejli Blind (Daley) upozorio je svoje suigrače da moraju biti oprezni protiv Turske koja će igrati s velikom podrškom u četvrtfinalu Eura 2024. u subotu.

Procjenjuje se da tri miliona Turaka živi u Njemačkoj i njihovi su navijači ovog ljeta pohrlili na njihove utakmice, stvarajući žestoku i burnu atmosferu.

Nekadašnji pobjednici iz 1988. godine, Nizozemska se susreću s Turskom u Berlinu, ciljajući na mjesto u polufinalu protiv Engleske ili Švicarske.

- Mislim da će to biti gostovanje, Turci će biti tamo masovno - rekao je središnji branič Girone Blind novinarima u četvrtak.

- Oni su strastveni, bit će to emotivna utakmica. Moramo biti na oprezu, morat ćemo se dobro pripremiti - kazao je on.

Turski navijači slavili su dugo u noć nakon pobjeda nad Gruzijom, Češkom i nedavno nad Austrijom u osmini finala u utorak.

- Vjerojatno će napraviti mnogo buke - to nas ne bi trebalo iznenaditi - nastavio je Blind (34).

- Trik je staviti prave emocije i strast u to na terenu, ali također odlučiti koristiti dobru pozicijsku igru ​​s vremena na vrijeme kako bi ih ušutkali - dodao je.

Blind je rekao da su Nizozemci imali sreće s ždrijebom koji ih je suprotstavio Rumunjskoj u šesnaestini finala, a sada protiv Turske, u usporedbi s nekim drugim reprezentacijama.

- Imali smo dosta sreće nakon grupne faze, nema potrebe to poricati - dodao je bivši branič Mančester Junajteda  i Ajaksa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.