SAUDIJSKA ARABIJA

Dok se Ronaldo svađao sa navijačima i sudijom, Mane ga spašavao u produžecima

Navijači suparničkog tima su Ronaldu skandirali "Mesi, Mesi", a on im nije ostao dužan

Ronaldo i Mane: Slavili ispred gostujućih navijača. Al Nassr

N. H.

31.10.2023

U Saudijskoj Arabiji sredinom sedmice se igraju utakmice kupa, a u takvoj jednoj je Al Nasr slavio nakon produžetaka protiv Al Etifaka rezultatom 1:0 nakon produžetaka.

Iako rezultat ne predstavlja utakmicu interesantnom, ona je pružila mnogo više od toga. Na derbiju su viđena dva crvena kartona.

Ronaldo je prvo zbog prigovora dobio karton u 12. minuti, ali njegov saigrač Taliska (Talisca) nije bio te sreće, pošto je u 11. minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena „pocrvenio“, nakon što je prilikom sudara sa defanzivcem suparničke ekipe rukom udario protivnika i morao prije vremena napustiti travnjak.

Takva odluka sudije se nije svidjela Ronaldu, pa mu je ponovo „mahao“ rukama, ali ovaj put mu je sudija progledao kroz prste.

Strasti se nisu smirile ni u drugom poluvremenu, pa je pred sami kraj regularnog dijela susreta igrač Al Etifaka dobio direktan crveni karton.

U produžetke su obje ekipe ušle sa deset igrača, a pogodaka nije bilo do 107. minute kada je Sadio Mane pogodio za 1:0 i pobjedu Al Nasra. 

Interesantna je i situacija tokom trajanja meča. Naime, Ronaldu su protivnički navijači skandirali „Mesi, Mesi“, ali je Portugalac to riješio tako što je stavio prst preko usta, pokazavši im da je bolje da šute i da se smire. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.