PRIJELAZNI ROK

Arsenal potrošio 130.000.000 eura i nastavlja kupovinu

Londonski klub želi da ljetnju pijacu zatvori još jednim pojačanjem na čijem dolasku radi već mjesec

Pedro Neto. Agencije

G. Š.

22.8.2022

Arsenal je odradio jako dobar prijelazni rok do sada, a rezultati se vide na početku sezone, gdje ima maksimalan učinak u prva tri kola. Poslije potrošenih oko 130.000.000 eura na Gabrijela Žezusa, Oleksandra Zinčenka, Fabija Vijeiru i Markinjosa, londonski klub želi da ljetnju pijacu zatvori još jednim pojačanjem na čijem dolasku radi već mjesec. 

Prodaja Pepea

Naime, u finišu fudbalske pijace pokušat će da dovedu portugalsko krilo Pedra Neta iz Vulverhemptona.

Ipak, da bi Arsenal krenuo u misiju dovođenja Portugalca, neophodno je da se prvo riješi velikog promašaja Nikole Pepea. Arfrikanac je prije tri godine došao iz Lila za 80.000.000 eura kao najskuplje pojačanje u klupskoj historiji, ali se ispostavio kao promašaj. Na 112 mečeva je postigao 27 golova, a u prošloj sezoni je bio strijelac samo jednog pogotka na 35 utakmica i Mikel Arteta ga je otpisao.

Nica se javila sa željom da pozajmi ofanzivca iz Obale Slonovače i pregovori su u toku. Ako se uspješno završe, Arsenal kreće po Neta kojeg je naciljao još prije četiri sedmice. Tada je rukovodstvo kluba kontaktiralo Netovog agenta Žorža Mendeša koji se i te kako pita u transfer politici Vulverhmeptona i dobilo njegovo zeleno svjetlo.


Novi ugovor

Iako je Neto prije nekoliko mjeseci potpisao novi ugovor sa Vulvsima do 2027. godine, u klubu sa Molinoa nema igrača koji nije na prodaju. Svi imaju cijenu jer na kraju taj klub uglvanom i služi kao menadžerski poligon Žorža Mendeša da se igračima digne cijena kroz utakmice u najjačoj ligi svijeta.

Podsetimo, Arsenalova prva želja za poziciju krila je bio Rafinja iz Lidsa, bili su spremni da plate 45.000.000 eura, ali je Brazilac insistirao na transferu u Barcelonu. Pod pretpostavkom da Arsenal i dalje ima taj budžet za krilo, Netova cijena ne bi trebalo da bude problem. Samo da se prvo rokeše Pepea...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.