ŠPANIJA

Pred Ramosom su četiri ključna dana

Kapiten Reala i reprezentacije Španije

Ramos: Nepoznata sudbina kapitena Reala. Twitter

E. Ćosić

21.5.2021

Pred kapitenom Real Madrida i reprezentacije Španije Sergijom Ramosom su ključna četiri dana. Vođa kraljevskog kluba želi igrati posljednju prvenstvenu utakmicu protiv Viljareala (Villarreal) te tako izboriti poziv selektora Luisa Enrikea (Enriquea) na predstojeće Evropsko prvenstvo.

Prema navodima "Marce" postoji velika mogućnost da Enrike ne povede Ramosa na Evropsko prvenstvo, a da zauzvrat kapiten "Crvene furije" bude na raspolaganju za Olimpijske igre u Tokiju. Glavni razlog je nekonstantnost štopera Reala koji se muči sa povredama. Ramos je ove godine igrao tek pet puta, a samo u tri navrata je odigrao cijelu utakmicu. 

U slučaju da mu Zidane pruži šansu u utakmici sezone, Ramos će biti pod imperativom dobrog nastupa ne bi li se izborio za novi ugovor u Realu, ali i za mjesto na prvenstvu Starog kontinenta. Real u subotu dočekuje Viljareal, a Enrike dva dana kasnije obznanjuje spisak sa imenima 24 putnika na Evropsko prvenstvo.

Podsjećamo, Španija je smještena u grupu E zajedno sa selekcijama Poljske, Švedske i Slovačke koja je plasman na EURO izborila kroz baraž u kojem se našla i reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.