ZARADA NIJE U INTERESU

Poznato je da Jokić voli konje, a sada je poznata i njegova zarada od utrka: Više zaradi za sat vremena u Denveru

Jokić u rodnom Somboru posjeduje i ergelu u koju ulaže velike količine novca, iako povrat novca od tih ulaganja nije ni približan

Jokić: Ne zarađuje mnogo od konja. Twitter

N. H.

1.8.2023

Nikola Jokić, jedan od najboljih košarkaša svijeta, ne krije svoju ljubav prema konjima i utrkama. 

Jokić u rodnom Somboru posjeduje i ergelu u koju ulaže velike količine novca, iako povrat novca od tih ulaganja nije ni približan.

Tokom pauze od NBA lige, u kojoj je osvojio titulu prvaka, Jokić se pojavljivao na brojnim hipodromima. Njegovo najuspješnije grlo Amy Del Duomo u prethodnih 12 mjeseci takmičilo se na pet utrka, ukupno zaradivši – 4.700 eura.

To nije jedini Jokićev konj koji se takmiči, te mu i drugi donose zaradu, ali to nije ono zbog čega se upustio u to sve srbijanski košarkaš. 

Interesantan je podatak koji su donijeli srbijanski mediji. Naime, Jokić za sat vremena provedenih kao košarkaš Denver Nagetsa zaradi 5.000 eura.

On je poslije sezone u kojoj je osvojio drugi put uzastopno „Nagradu za najkorisnijeg igrača“ (MVP) potpisao petogodišnji ugovor vrijedan 270 miliona dolara.

Nikola Jokić neće nastupiti na ovogodišnjem izdanju Svjetskog prvenstva u Japanu, Indoneziji i na Filipinima, a ta odluka je naišla na brojne osude navijača reprezentacije Srbije. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.